Bábovka "Palma"

Potrebujeme:

6 vajec

375g polohrubej
múky                         

250g práškového
cukru                      

150ml oleja

150ml vlažnej vody                                   

1 kypriaci prášok do
pečiva                
kakao podľa chuti  


Postup: 

Žĺtka vyšľaháme,
postupne pridávame po troške oleja (nie všetok olej naraz, aby bolo cesto
hustejšie ), zamiešame. Potom pridáme vodu a poriadne zamiešame. Po lyžiciach
pridávame cukor a postupne miešame. Nakoniec pridáme múku, do ktorej predtým
zamiešame kypriaci prášok. Celé cesto miešame aspoň 3 minúty, aby sa to dobre
všetko premiešalo. Metličky mixéru umyjeme a začneme šľahať z bielok sneh. Do
bielok pridáme štipku soli a štipku cukru.  Keď bude sneh hotový,  rozdelíme ho
na 2 polovice. Prvú polovicu poriadne zmiešame s cestom a druhú už len do cesta
zľahka vmiešame. Potom cesto rozdelíme na 2 polovice (podľa toho, akú časť chcete mať kakaovú).

Do jednej časti pridáme kakao a druhá ostane biela. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou posypanej formy
na bábovku. Pečieme pri 200°asi 45-50 min. (Odporúčam počas
pečenia pichnúť do bábovky drevenú špajľu, a keď sa naň cesto nenalepí,
tak necháme bábovku v rúre ešte od 2 do 5  minút a potom ju vyberieme). Z formy
vyklopíme, keď vychladne. Posypeme ju práškovým cukrom. (Cukor na vrchu bábovky
nemusí byť). Dobrú chuť!